Persberichten

————————————————————————————————

-————————————————————————————————–
Beuningse eretitels voor Rosanne Nijsse en Harry Beelen.
Donatie voor onze Stichting.

BEUNINGEN – Rosanne Nijsse uit Ewijk en Harry Beelen uit Weurt mogen zich Dame en Heer van Beuningen noemen. Inwoners van de gemeente die een bijzondere rol in de samenleving vervullen, maken elk jaar kans op die prijs. Voor hun verdiensten voor de samenleving kregen Nijsse en Beelen die onderscheidingen van burgemeester Carol van Eert. Dat gebeurde zaterdag 18 juni tijdens de Haringparty in De Zaak in Beuningen.

Nijsse is op veel terreinen actief, onder meer als bestuurslid van het Dijkmagazijn. Beelen was mede-oprichter van de tennisclub en is nauw betrokken bij de kunstroute. Beiden schonken het gewonnen bedrag van 600 euro aan een goed doel.Rosanne Nijsse schonk het bedrag aan de Stichting Vrienden van de Alde Steeg.
[naar boven]
——————————————————————————————————————-


Ranja met een Rietje!

Door EXPERT Beuningen aangeboden aan de bewoners van Alde Steeg
Jack Muller ( zie zijn bedrijfslogo als banner op onze website  http://www.vriendenvandealdesteeg.nl/sponsors/)  heeft ons telefonisch medegedeeld dat hij op de Haringparty in Nijmegen in het bezit is gekomen van 50 nieuwe haringen en dat hij deze schenkt aan de Vrienden van de Alde Steeg ter uitreiking aan de cliënten van Alde Steeg. De nieuwe haringen zijn afkomstig van Vishandel van der Laar, Zwanenveld 8020. Tel.nr.  024 3442803.
In goed overleg met de Alde Steeg  zullen de haringen tijdens de voorstelling Ranja met een Rietje op donderdag 14 juli om 15.00 uur worden aangeboden aan de bewoners.  Leuk super Hollands!!
Met natuurlijk erg veel dank aan onze haring schenker Jack Muller.

Wij zitten al 25 jaar als elektronicawinkel aan het Julianaplein, waarvan de laatste 10 jaar als Expert Beuningen. Dat willen we vieren met een feestje in onze winkel op 23, 24 en 25 juni, maar we wilden er ook graag een maatschappelijk betrokken activiteit in Beuningen aan koppelen. We zagen het persbericht van de première “ Ranja met een rietje” van de Stichting Vivendi in de Koerier en aangezien Ludy vele jaren in de ( ouderen) zorg heeft gewerkt viel voor ons het kwartje. Dit wilden we graag realiseren in de Alde Steeg! Aangezien het voor de bewoners van de Alde Steeg moeilijk is om naar deze voorstelling te gaan , wilden we proberen de voorstelling naar hen te brengen. We zijn ontzettend blij dat dit is gelukt en hopen dat de bewoners er van gaan genieten.

Op donderdag 14 juli om 15.00 uur nemen Rietje en Sophietje (http://stichtingvivendi.nl ) de bewoners van Alde Steeg graag mee op een zomerse reis door de jaren ’50 met heerlijke deuntjes van vroeger.
Het wordt een lange reis met het rijtuigie, op de step en met de auto, van de Amsterdamse grachten tot aan Mexico!
Wederom een heerlijk nostalgische vakantie.

Ludy en Paul van Lin van EXPERT Beuningen nu al heel erg bedankt voor dit geweldige aanbod.
Bewoners , medewerkers, vrijwilligers en Stichting Vrienden van de Alde Steeg.
[naar boven]
————————————————————————————–


Overhandiging donatie aan Stichting Vrienden van Alde Steeg van het bestuur van de kringloopwinkel in Wijchen 27 februari 2016

De donatie zal tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 februari a.s. in ’t Mozaïek in Wijchen symbolisch worden uitgereikt.Jaarlijks doneert kringloopwinkel Vraag en Aanbod in Wijchen uit hun opbrengsten geld aan goede doelen.Het bestuur van Vraag en Aanbod heeft besloten aan Stichting Vrienden van Alde Steeg een geldelijke ondersteuning van € 250,- toe te kennen. Als stichting zijn wij zeer verheugd 1 van de begunstigden te zijn.

Kringloopwinkel Vraag &Aanbod uit Wijchen deelt 55.000 euro uit aan 77 goede doelen. Hiervan gaan 23 donaties (samen 21.500 euro) naar buitenlandse projecten en 33.500 euro naar regionale projecten. De bedragen worden tijdens een officiële bijeenkomst in ‘t Mozaïek uitgereikt. Vraag & Aanbod heeft geen winstoogmerk: het rendement wordt voor een groot deelt gestoken in de onderneming. Een deel van de winst wordt jaarlijks uitgekeerd aan allerlei goede doelen. Bij de winkel werken 120 vrijwilligers.
[naar boven]
————————————————————————————–


Woensdag 6 mei 2015

Cheque van bestuur Lentefeesten voor VAS
Vandaag van het bestuur van de Lentefeesten in Beuningen een cheque van € 700 ontvangen. Klik op de foto voor een vergroting.
Bron: de Maas en Waler  FOTO: Ger Loeffen

Al jarenlang doneert de Stichting Lentefeesten Beuningen de opbrengst van het jaarlijks evenement aan een goed doel. Ook de laatst gehouden editie heeft weer een batig saldo opgeleverd. Dat had meer kunnen zijn. De organisatie zag zich echter geconfronteerd met extra kosten, zoals het inhuren van verkeersregelaars. Kosten die eerder door de gemeente gedekt werden. Toch was een delegatie van het bestuur naar Zorgcentrum Alde Steeg gekomen om een cheque van € 700,- te overhandigen aan het bestuur van de Vrienden van Alde Steeg. Al 30 jaar verleent deze stichting materiële zorg aan de bewoners van het zorgcentrum. Zo werd in de afgelopen jaren tuinmeubilair en parasols vervangen, een duofiets aangeschaft, een informatiesysteem voor cliënten en bezoekers aangeschaft en werden diverse uitstapjes georganiseerd voor de cliënten van het zorgcentrum van Zorggroep Maas en Waal. Mathijn Sommerdijk (geheel links op de foto) Stef Spaan daarnaast en Ron Budde (geheel rechts) van Stichting Lentefeesten Beuningen overhandigen de cheque van € 700,- aan het bestuur van de Vrienden van Alde Steeg, Jacques Peters en Tiny van Loveren (in het midden vlnr). Stichting Vrienden van Alde Steeg is aangesloten bij ANBI en gaat het bedrag onder meer aanwenden voor een nieuwe brochure.
[naar boven]
——————————————————————————————


Zorgcentrum Alde Steeg is opgeleverd (september 2014)

BEUNINGEN – De 1e 2 nieuwe gebouwen van zorgcentrum Alde Steeg zijn deze week opgeleverd. De bouw is geheel volgens planning verlopen. De verhuizing van de bewoners vindt plaats op 10, 11 en 12 november 2014. Een week daarvoor zijn er rondleidingen voor geïnteresseerden.

Begin 2016
In de planning staat dat begin 2016 de andere 2 gebouwen worden opgeleverd. De 4 gebouwen hebben 64 zorgappartementen (eigen regie en inrichting door bewoner) en 72 plaatsen voor groepswonen. Op de begane grond van het hoofdgebouw komt een restaurant, een loket voor thuiszorg en een praktijk voor fysiotherapie en ergotherapie.

Op de hoogte
De bewoners van Alde Steeg en Waelwick die in de nieuwe gebouwen komen te wonen (deels in 2016) zijn daarvan op de hoogte. Ook bij Waelwick wordt nieuwbouw gepleegd. Dat wordt een behandelcentrum voor revalidatie.[naar boven]


Overdracht Duofiets aan zorgcentrum Alde Steeg Beuningen

Op dinsdag 18 juni 2013 om 15.00 uur zal het bestuur van de stichting Vrienden van Alde Steeg de nieuwe Duofiets in het bijzijn van bewoners, familieleden, personeel, vrijwilligers en genodigden overhandigen aan het zorgcentrum in Beuningen.
Mede door een bijdrage via het premieplan van het Ouderenfonds en een WMO subsidie van de gemeente Beuningen en diverse activiteiten van de Stichting Vrienden van Alde Steeg zijn de benodigde gelden voor de aanschaf van een Duofiets met accessoires bijeengebracht.

De Duofiets is speciaal geschikt indien de fietspartner moeilijk zelfstandig kan fietsen of als u gewoon gezellig naast elkaar wilt zitten. De duo passagier heeft ook prima zicht en er is meer aandacht voor elkaar. Via de optionele schakelbare vrijloop kan de duo passagier wel/niet meetrappen. Er zijn standaard accessoires en extra accessoires bijvoorbeeld elektrische hulpmotor, veiligheidsgordel, armsteunen.

De Duofiets is ook beschikbaar voor inwoners van Beuningen op voorwaarde dat zij zelf voor een begeleider zorgdragen.
[naar boven]


Alde Steeg 40 jaar op donderdag 14 october 2010
Klik hier voor de geschiedenis van Alde Steeg

Het thuisgevoel van Alde Steeg

BEUNINGEN – Met een heilige mis begon donderdag bij zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen het feest waarmee het 40-jarige jubileum werd gevierd. Centraal stonden de bewoners en de toekomstige nieuwbouw. Natuurlijk is zelfstandig wonen het mooiste wat er is. Maar als dat niet meer lukt is zorgcentrum Alde Steeg een prima alternatief, vinden de bewoners al 40 jaar. Na de heilige mis was er koffie met gebak. Ook het borreltje ontbrak niet.
Gedurende deze tijd werd ook een presentatie gegeven over de historie van Alde Steeg.
Het gezamenlijke diner in het Genoegen beviel de bewoners heel goed.
Om half 2 waren de meeste bewoners toe aan een welverdiend middagdutje.
In korte tijd werd de zaal door personeel en vrijwilligers ingericht als receptie en feestruimte.
Om 15 uur begon de receptie voor genodigden, personeel en vrijwilligers.Velen kwamen de leidinggevenden feliciteren. Daaronder waren de burgemeester, wethouder, centrale cliëntenraad, pastores, besturen,cliëntenraad Alde Steeg, oud personeelsleden, personeel, vrijwilligers enz.
Om 16 uur werd door het bestuur van de Vrienden van Alde Steeg een kado aangeboden: een volledig informatiesysteem (computer en grote beeldschermen).
De bewoners, bezoekers, personeel en vrijwilligers kunnen nu voortaan bij binnenkomst al zien wat de dagaktiviteiten zijn, foto`s en films bekijken van aktiviteiten en mededelingen.
Onder het genot van live muziek, hapjes en drankjes werd er nog tot 17.30 uur naar hartelust met elkaar gesproken.

[naar boven]


Bus en boottocht op 8 juni 2010.
Zie ook de fotoreportage onder de knop FOTO`S !

Dinsdag 8 juni was het al vroeg een drukte van belang in zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen. Om 9 uur was het verzamelen voor cliënten en vrijwilligers voor een hele dag reizen. Per touringcar en rolstoelbusjes en per boot.
Deze dag werd aangeboden door de stichting Vrienden van Alde Steeg.
Hoewel de weersvoorspellingen minder goed waren, hebben de 56 reizigers alleen bij het instappen en bij het naar huis gaan enige regen gehad.
De tocht door het land van Maas en Waal was voor sommigen een kennismaking en voor anderen een weerzien.
Precies op tijd arriveerde de stoet bij Moeke Mooren om daar aan boord te gaan van de Sluizer. Na ontvangst met koffie en gebak was het al snel het duo Coba en Trui die met hun accordeons en zangbundel gezelligheid en sfeer brachten. Maar ook de aanwezigen lieten zich niet onbetuigd.
En ondertussen konden allen genieten van een uitgebreide Maas en Waalse koffietafel.
Vanaf 15 uur konden allen de dorst lessen met drankjes naar eigen voorkeur. Om 16.30 volgde de thuisreis.
In de Alde Steeg werd daarna nog genoten van een koud buffet.
Moe maar voldaan en vol dankbaarheid gingen de meeste bewoners vroeg onder de wol!
Aan alle vrijwilligers en personeel die hebben meegewerkt nogmaals dank voor hun inzet .

 

[naar boven]


Woensdag 19 mei 2010
Markt in en rond zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen

In en rond het verzorgingscentrum De Alde Steeg in Beuningen werd de jaarlijkse markt, mede dankzij de weergoden, een succes.
De markt werd georganiseerd door de Vrienden van Alde Steeg en was voor iedereen gratis toegankelijk.Een heuse marktplaats met kramen van ondermeer de Wereldwinkel, Israelische produkten, de Perspectief informatiestand, sieraden, stoffen beesten, kaarten en door clienten eigen gemaakte artikelen.
Maar ook informatiestands van o.a.de Zorggroep Maas en Waal en de Vrienden van Alde Steeg.Verder was er een speciaal gemaakte film over de nieuwbouw van de Alde Steeg. Alle betrokken politieke partijen en betrokken wethouder lieten zich ter plaatse informeren over de stand van zaken.De haringhapjes van de visspecialist Tijsse Klasen en ijsjes van Violento vielen in goede aarde.
Er was een accordeonist met gezellige en vaak meegezongen liedjes.
Kinderen werden gratis geschminkt en konden zich vermaken op het springkussen en met oud hollandse spelen. Dat het raden van het aantal schroeven in een fles moeilijker is als velen denken , bleek wel uit de uitslag. Toch was een deelnemer er heel dichtbij!
In de fles zaten 919 schroeven en Dhr. H.Glaap gokte op 920 schroeven.
Hij was dan ook de winnaar en heeft zijn prijs inmiddels ontvangen.De netto opbrengst ( 900 euro) komt geheel ten goede aan de bus en boottocht
voor de bewoners op 8 juni 2010.
Maar wat zou een dergelijk evenement zijn zonder alle vrijwilligers, gulle gevers en de medewerking van het personeel van Alde Steeg?
Vandaar is een woord van grote dank op zijn plaats.

[naar boven]


Bus en boottocht op 9 juni 2009.
Zie ook de fotoreportage onder de knop FOTO`S !
Ondanks de weersvoorspellingen is de bus en boottocht zonder noemenswaardige regen verlopen. Om 9 uur vertrokken de vier bussen voor de tocht door het wijde land van Maas en Waal. Precies op tijd arriveerde de stoet bij Moeke Mooren om daar aan boord te gaan van de Sluizer.Na ontvangst met koffie en gebak was het al snel de accordeonist die gezelligheid en sfeer bracht. Maar ook de aanwezigen lieten zich niet onbetuigd.
Mondharmonicamuziek, declamatie en polonaises volgden elkaar op. En ondertussen konden allen genieten van een uitgebreide Maas en Waalse koffietafel.
Om 16.30 volgde de thuisreis. In de Alde Steeg werd daarna nog genoten van een koud buffet.Allen die hebben meegewerkt nogmaals dank voor hun inzet.

[naar boven]


Markt 2009 ook weer succesvol!

Nine (links) en Rian vermaken zich op de markt bij de Beuningse Alde Steeg. foto Mariska Hofman
Met een netto opbrengst van €1041.60 is de markt een succes geworden.
Het is fantastisch te weten dat wij altijd op zoveel medewerking kunnen rekenen.
Wat zou een dergelijk evenement zijn zonder vrijwilligers, gulle gevers en medewerking van het personeel van Alde Steeg?
Vandaar is een woord van enorme dank op zijn plaats.Namens het bestuur van de Vrienden danken wij iedereen voor zijn of haar inzet.
Tiny van Loveren , Voorzitter
Jacques Peters, secretaris

 

[naar boven]


Markt 2008 in en rond de Alde Steeg.

 

‘Hé Netje! Ben je geld aan het beuren?’
door Jasper van Gruijthuijsen van de Gelderlander.

BEUNINGEN – “Ik vind die droge koekjes nooit zo lekker”, fluistert de Beuningse Antoinette Moorman op samenzweerderige toon van achter de bloemstukjes die ze samen met andere bewoners van de Alde Steeg heeft gemaakt. “Maar vanochtend kregen we een goed stuk gebak bij de koffie. Niet zo’n plat stukje, echt een groot stuk. Het was goed verzorgd, hoor.”
Het is dan ook feest in het Beuningse zorgcentrum. De Vrienden van Alde Steeg houden de jaarlijkse markt die genoeg geld in het laatje moet brengen om volgend jaar met de bewoners een rondvaart over de Maas te maken.Moorman helpt met de verkoop van de bloemstukjes, kaarsen en zeepjes die de bewoners zelf hebben gemaakt. “Mooi, hè? Echt vakwerk. We hebben de bloemstukjes samen gemaakt. We geven ze door. Ik heb er rozen en anjers ingestoken.”
Moorman vertelt dat ze het bloemschikken de aangenaamste activiteit vindt. “Het is leuk werk. Ik ben opgegroeid op de boerderij, vlakbij de A73 bij Beuningen. We hadden runderen, varkens, kippen en verbouwden graan. Ik was veel buiten.”
De geboren en getogen Beuningse krijgt vandaag geen bezoek van familie, die heeft ze eerder in de week al over de vloer gehad. Maar er zijn genoeg bekenden. ” Hé Netje! Ben je geld aan het beuren?” Moorman denkt even na: ” Hallo Thea, nu zie ik het. Zij is een oude klant van me. Ik heb wel zo’n twintig jaar pedicure en manicure gedaan. Veel oude klanten komen even gedag zeggen.”Binnen zijn onder meer nog streekprodukten van de Weeropper te koop. Buiten vermaakt de jeugd zich met oud-Hollandse spelletjes en een luchtkussen.
De geschminkte Rian Furer (9) is toegetreden tot de adelstand. “Ik ben een prinsesje.” De Beuningse is op bezoek bij de moeder van de buurvrouw. “Die kennen wij goed.” Haar vriendinnetje Nine van de Ven (7) krijgt ook witte en paarse strepen op haar gezicht.Vrijwilliger Toon Vinckx staat naast de schmink ijsjes te verkopen. “Heb je ook ijs zonder suiker?”, vraagt een bewoonster. “Suikerloos ijs heb ik niet”, antwoordt Vinckx. ” Jammer”, zegt de dame die verder schuifelt. “Dan is het vergif voor mij.”
Vinckx kwam even een kijkje nemen omdat zijn vrouw vrijwilliger is. Hij mocht meteen achter de ijscokar bollen gaan scheppen. ” Maar het is dankbaar werk.”Achter de bloemstukjes binnen heeft Moorman inmiddels koffie met cake gekregen. “De koffie is hier altijd heerlijk. Echte goede koffie. Alleen die cake vindt ik niet echt lekker. Die is een beetje droog”, zegt ze zachtjes.

[naar boven]


Uitgelaten schoolreisje voor senioren door Peter Deurloo van De Gelderlander

 

Woensdag, 12 september 2007 – BEUNINGEN – Rieka Willems-Peters heeft een herseninfarct gehad. Haar vocabulaire reikt daardoor niet verder dan ‘pikkepakke’, in allerlei toonaarden. Maar wat heeft ze een schik. Ze lacht aan een stuk door. Je wordt er zelf vrolijk van.Rieka is een van de 46 deelnemers aan de bustocht door Maas en Waal en de boottocht over de Maas van Appeltern naar Grave en terug. Een cadeautje van de Vrienden van de Alde Steeg aan de bewoners en zorgontvangers van dit Beuningse seniorenzorgcentrum.
Haar uitbundige stemming is exemplarisch voor die van de andere deelnemers. Ze lachen, zingen, klappen, deinen en dansen. Bewoner Willy van Kempen geeft een prachtige mondharmonicasolo ten beste. Mevrouw Bol draagt zonder blikken of blozen twee lange dialectverhalen op rijm voor. Uit haar blote hoofd.
Het begint dinsdagmorgen om half tien nog timide. Mevrouw Sastra wijst een beetje bang naar haar rollator. “Gaat die niet mee?” Ze wordt gerustgesteld. Het karretje gaat in het ruim. Vrijwilligers helpen de dames en heren de speciale seniorentrap op, de touringcar in. Een schoolreisje voor bejaarden. Compleet met kruisjes bij de naam op de presentielijst.Over prachtige binnendoorweggetjes zoeft de bus door groen Maas en Waal. Langs pittoreske huisjes. Door het land van hun jeugd. Truus Cornelissen (87) herkent Bergharen. “Hier hebben we vaak gefietst. Mijn broer heeft hiervandaan zijn vrouw gehaald. En ik heb zelf veel fietstochten uitgezet voor de seniorenbond.” Dat is nu voorbij. “Ik mag niet meer fietsen van de dokter.”
Hoofd zorg Ria Kasser – de baas van de Alde Steeg – is blij met de reis. “Het is erg belangrijk. In de instelling zit iedereen toch in een vast patroon. Dit is afleiding. Mensen beleven hun sociale contacten op een andere, heel positieve manier.” Zelf heeft Alde Steeg te weinig budget voor een verwendag als deze. “Het leuke in een dorpsgemeenschap is dat daar dan een andere groep mensen het oppakt en er veel vrije tijd in steekt.”
De boot stoomt op naar Grave. Tonnie Noevers (77) ging tien jaar geleden voor het laatst echt op reis. Ze geniet met volle teugen. “Er moet leven in de brouwerij zijn. Het is fijn dat dit gebeurt. Als we geen vrijwilligers hadden, waren we nergens. We leven in een klein hokje waar je eet, drinkt en slaapt. Dan kunt u wel geloven dat je een keer van de kamer af wil.” Inmiddels schalt ‘Oh jodeljongen’ uit de boxen en wordt de polonaise gedanst op de boot. De oudste in het gezelschap, Mien Hijmans (97) slaat vrolijk de maat mee op de leuning van haar stoel. “Ik ben wel eens weggeweest met de boot, een reis op de Rijn. Maar dat is al weer 25 jaar geleden.”
‘Als we geen vrijwilligers hadden, waren we nergens. Het is fijn dat dit gebeurt.’

[naar boven]


20 Jaar traditie 1987-2007 – Haring Party Prinsheerlijk

Op donderdag 7 juni 2007 van 17.00 uur tot 19.00 uur was er weer de veiling van de vaatjes Nieuwe Haring.
Restaurant De Croonprins in Beuningen veilde de allereerste vaatjes Nieuwe Haring.
De opbrengst van de biedingen werd geschonken aan een bijzonder doel.
De veiling stond onder leiding van Notaris Klaas-Albert Veerbeek.
Jack Muller BV Staal Service Center voor Voorgelakt Plaatstaal, een van de verwervers van een vaatje schonk de inhoud van 50 haringen aan De Vrienden van Alde Steeg.
De Vrienden hebben de haringen aangeboden aan de bewoners en medewerkers van verzorgingscentrum Alde Steeg.

 

[naar boven]


Markt in en rond verzorgingscentrum Alde Steeg 9 mei 2007

In en rond het verzorgingscentrum Alde Steeg in Beuningen werd de jaarlijkse markt, mede dankzij de weergoden, een groot succes.
De markt werd georganiseerd door de Vrienden van Alde Steeg en was voor iedereen gratis toegankelijk.
Een heuse marktplaats met allerhande kramen waaronder Maals en Waalse streekproducten, Wereldwinkel, Perspectief informatiestand, sieraden, stoffen beesten, kaarten en bloemen en planten. Maar ook de informatiestands van o.a.de Zorggroep Maas en Waal en Vrienden van Alde Steeg trokken veel belangstellenden.
De haringhapjes van de visspecialist Tijsse Klasen en ijsjes van Violento vielen in goede aarde.Er was een accordeonist met gezellige en vaak meegezongen liedjes.
Alle loten voor de ronden van het Rad van Avontuur en de loterij met bijzondere prijzen waren snel uitverkocht.
Kinderen werden gratis geschminkt en konden zich vermaken op het springkussen en met oud hollandse spelen.Dat het raden van de lengte van een touw moeilijker is als velen denken , bleek wel uit de uitslag.Toch was een deelnemer er heel dichtbij!
Ans Noevers had een lengte geschat van 1087 cm. De lengte was 1087.4 cm.
Zij was dan ook de winnares en heeft haar prijs inmiddels ontvangen.De netto opbrengst komt volledig ten goede aan de bewoners van de Alde Steeg.
Maar wat zou een dergelijk evenement zijn zonder alle vrijwilligers, gulle gevers en de medewerking van het personeel van Alde Steeg? Vandaar is een woord van enorme dank op zijn plaats. Namens het bestuur van de Vrienden danken wij iedereen voor zijn of haar inzet.
Jacques Peters, secretaris

[naar boven]


De GELDERLANDER: Alde Steeg zet deur open voor feestje

Foto: Mariska Hofman

Donderdag, 10 mei 2007 – BEUNINGEN
Een bewoonster van Zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen geniet van haar ijsje en van het spel van de kinderen op het springkussen. Een enkele peuter die het kussen nog net iets te spannend vindt, huilt. Maar die tranen zijn snel opgedroogd dankzij een ijsje van Violento.
Mientje Strik en Mientje Vermeulen zijn speciaal uit Ooij gekomen om op de markt in en rond zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen hun zelfgemaakte kaarten te verkopen. Het is al voor het vierde jaar dat ze in Beuningen meedoen aan de markt. Vanwege de te verwachten buien is een deel van de activiteiten binnen. In de hal zijn producten te koop die de leefgroepen hebben gemaakt. “Neem toch zo’n mooi versierd spiegeltje”, roept een bewoner de bezoeker op. In de ontmoetingsruimte zitten bewoners gezellig aan de koffie met appelflappen terwijl een accordeonist deuntjes speelt.

[naar boven]


Markt 2006 Vrienden succesvol.
Zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen was op woensdag 10 mei 2006 een heuse marktplaats met allerhande kramen, muziek en een Rad van Avontuur.
De bewoners begonnen de dag met koffie en gebak en konden in de middaguren de markt bezoeken en genieten van gezellige accordeonmuziek.
Vanaf 13.00 uur gingen de deuren open voor bezoekers van buiten het zorgcentrum.
Kramen van de groepsopvang Alde Steeg, Wereld Winkel, Weeropper, Seniorenkleding en de plaatselijke winkeliers hadden niet te klagen over bezoekers.
De Beuningse middenstand steunde het initiatief met prijzen voor de loterij en het Rad van Avontuur.
Verder kon er het gewicht van een bijzondere jas geraden worden.Deze carnavalsjas met duizend bierdoppen versierd woog 4341 gram.
De familie A.Loermans uit Beuningen was het dichtst bij het juiste aantal grammen wat geraden moest worden. Zij kwam op 4375 gram.
Alle prijswinnaars hebben inmiddels de prijs thuis ontvangen.
De kinderen werden geschminkt en konden zich vermaken op het springkussen en met oud hollandse spelen.
De organisatie was in handen van de stichting Vrienden van Alde Steeg.
De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de bewoners van het zorgcentrum.
Vanaf deze plaats wil het bestuur alle vrijwilligers en Alde Steeg nogmaals heel hartelijk bedanken voor de inzet en gastvrijheid.

 

[naar boven]


Beuningen ,14 april 2004 Eerste project leefomgening verbetering.

 

Stichting Vrienden van Alde Steeg te Beuningen hebben in samenwerking met het Actie-Comite Beuningen, Hoveniersbedrijf /Tuincentrum Bull en verzorgingscentrum Alde Steeg hun eerste project in gang gezet om de bewoners van het zorgcentrum een betere leefomgeving te schenken.
De ” vrienden” hebben 4500 euro geworven om de volledige achtertuin van de nieuw aangebouwde “leefgroepvoorziening” aan te leggen,op te knappen en te voorzien van nieuw tuinmeubilair.
Het gaat ondermeer om het aanplanten van heggen, opknappen van de vijver, afrasteringen, graszaaien, stoelen, tafels, parasols,verlichting en poorten.
Op 16 juni 2004 zal de “leefgroepvoorziening” officieel worden geopend.
De Stichting zal uitgebreid aandacht besteden aan het gebeuren via hun website.

 

[naar boven]


Weekblad De Koerier woensdag 27 oktober 2004
Website Vrienden goed bezocht.

De website van de Vrienden van Alde Steeg uit Beuningen zal dit jaar de 1000 ste bezoeker verwelkomen.
In de eerste 2 maanden na de start op 4 december 2003 waren er de meeste bezoekers.
Daarna lag het aantal bezoekers rond de 70 per maand.
De Stichting stelt zich ten doel materiële steun te verlenen aan Alde Steeg d.m.v. het stimuleren, steunen en financieren van activiteiten die het welzijn van de bewoners bevorderen.
De Stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het inzamelen en beheren van gelden; één en ander zonder winstoogmerk.
Mede door de website zijn een aantal inwoners van Beuningen lid geworden en hebben zich aangemeld als Vriend(in) van Alde Steeg.
Op de website zijn ook alle aktiviteiten van de Vereniging van Senioren in de gemeente Beuningen vermeld.
Het Dorpsplein telt op dit moment al 90 Beuningse links naar websites van diverse inwoners, vereniginen,cultuur, politiek, sport, senioren etc.
Als er nog Beuningse websites ontbreken kunt u de gegevens mailen naar informatie@vriendenvandealdesteeg.nl
Verder staan op de website foto`s van Beuningen en van de opening van de volledig vernieuwde achtertuin van de aangebouwde “leefgroepvoorziening”. De aanleg van de tuin en de aanschaf van het nieuwe tuinmeubilair was het eerste project wat de Vrienden van Alde Steeg hebben gefinancieerd.

 

[naar boven]